Vaker dan je denkt

Je komt het vaker tegen dan je zou denken. En ja, in mijn keukenkastje staat een ook een: Een tè klein verbanddoosje voor alle spullen die erin zouden moeten zitten. En in de gauwigheid pak je er snel iets uit en prop je de rest daarna weer terug. Natuurlijk wil het doosje niet meer dicht, met als gevolg dat de inhoud er op alle mogelijke manieren uitpuilt.

Bij bedrijven kom ik het ook tegen. Zelfs vaker dan je zou verwachten.

Het principe is hetzelfde als bij het trommeltje in mijn keukenkastje. Er zit/moet meer materiaal in de ehbo-koffer dan er idealiter in zouden passen. Er wordt even snel een pleister of een verbandje gepakt, en zie dan de inhoud maar weer netjes terug te stoppen. Het kost tijd terwijl je gewoon weer verder  met je werk wilt gaan. Ik begrijp heel goed dat dat zo gaat, maar goed is het niet. Het komt de effectiviteit en overzichtelijkheid van de ehbo-koffer niet ten goede.

Vorige maand heb ik een aantal van deze EHBO-dozen onder handen mogen nemen. Leuk werk omdat het resultaat gelijk goed zichtbaar is. De klanten zijn tevreden en ik dus ook.

Deel uw mening